Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@03:30:12 GMT

وضعیت قالیباف، جلیلی و مطهری در انتخابات مجلس

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۴۹۷۵

وضعیت قالیباف، جلیلی و مطهری در انتخابات مجلس

در روزهای گذشته وزیر کشور هشداد داد که کسی حق ندارد ورود فراقانونی به انتخابات داشته باشد. اصلاح‌طلبان اعلام کردند که اگر نامزد نداشته باشند، لیست ارائه نمی‌کنند. سرلیستی قالیباف در تهران هم به ذهن مشغولی اصولگرایان تبدیل شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در حالی که کمتر از یک ماه به آغاز ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس باقی است، اصلاح‌طلبان اعلام کردند که در حوزه‌هایی که نامزد آنها تایید صلاحیت نشود، لیست ارائه نخواهند کرد و دنبال نامزد اجاره‌ای نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرباسچی هم با طرح جدید اصلاح‌طلبان مخالفت کرد.

همچنین احتمال نامزدی قالیباف و جلیلی از مشهد از سوی اصولگرایان رد شد. جبهه پیروان اعلام کرد لیست مستقل نخواهد داد. بادامچیان هم گفت مردم از اصلاح ‌طلبان ناراضی هستند.

علی مطهری هم هنوز برای حضور در انتخابات به جمع‌بندی نرسیده است.

مهم ترین اخبار انتخاباتی روزهای گذشته به شرح زیر است:

هشدارهای انتخاباتی وزیر کشور

وزیر کشور در جلسه ستاد انتخابات کشور هشدار داد که هیچ فرد و نهادی نباید دخالت فراقانونی در انتخابات داشه باشد.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی گفت: «هیچ از یک مدیران و صاحبان جایگاه‌ها و تریبون‌ها اعم از بخش‌های حاکمیتی، دولتی، شهرداری‌ها، ائمه‌جمعه و نیروهای مسلح حق ندارند ورود فراقانونی به عرصه انتخابات داشته باشند و در عرصه اجرای انتخابات بدون هماهنگی با مجری قانونی انتخابات دخالت کنند.»

وی همچنین با یادآوری مسئولیت قانونی وزارت کشور و فرمانداران به عنوان مجری قانون انتخابات، اظهار کرد: «دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف کشور، باید حریم و مسئولیت قانونی وزارت کشور در انتخابات را به رسمیت بشناسند و به قانون احترام بگذارند.»

هشدارهای انتخاباتی دادستان کل کشور

دادستان کل کشور و رئیس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی کشور با صدور اطلاعیه‌ای با برشمردن تخلفات انتخاباتی، اعلام کرد که جرایم و تخلفات انتخاباتی به صورت فوق‌العاده و خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.

محمدجعفر منتظری در این اطلاعیه تصریح کرد که استفاده تبلیغاتی از امکانات دولتی و موسسات عمومی غیردولتی، انجام تبلیغات انتخاباتی در زمان ممنوعیت تبلیغات، نصب اقلام تبلیغاتی روی تابلوها، خودروها و سایر تجهیزات و تاسیسات دولتی و عمومی و نیز بر روی اماکن خصوصی بدون رضایت ذی‌حق، استفاده از کاروان‌های تبلیغاتی و بر هم زدن اجتماعات قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها، هتک حرمت، اغوا و فریب مردم، اظهار مطالب خلاف واقع و تخریب اقلام تبلیغاتی نامزدها از جرایم انتخاباتی محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد که مراجع قضایی ضمن هماهنگی با ناظرین شورای نگهبان و هیات‌های اجرایی، اقدامات لازم را به منظور پیشگیری از وقوع جرم، در محدوده مقررات انجام می‌دهند و به تخلفات و جرائم انتخابات هم، به صورت فوق‌العاده و خارج از نوبت رسیدگی می‌کنند.

جبهه پیروان تابع لیست اصولگرایان

سیدکمال سجادی اعلام کرد که جبهه پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات مجلس لیست جداگانه ارائه نکرده و از لیست اصولگرایان حمایت می کند.

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این پرسش که آیا این جبهه لیست انتخاباتی هم ارائه خواهد کرد، تصریح کرد: «اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری، اعضای حقوقی هستند و آنها می‌توانند برای انتخابات لیست ارائه کنند ولی تاکنون این گونه نبوده است که جبهه پیروان در انتخابات لیست معرفی کند؛ زیرا ما در قالب جریان اصولگرا فعالیت کرده و از لیست اصولگرایان حمایت می‌کنیم ولی در عالم سیاست غیرممکنی وجود ندارد اما تا الان معمول نبوده است که جبهه پیروان لیست مستقلی ارائه کند.»

همراهی انجمن اسلامی مدرسین با شورای عالی سیاستگذاری

محمود صادقی در جلسه مشترک اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین و دبیران استان‌ها اظهار کرد که «انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها همچون گذشته با سیاست‌های شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هم‌راستا خواهد بود و مواضع انجمن را طی مصاحبه‌هایی متعاقبا اعلام خواهد کرد.»

ادعای بادامچیان درباره موضع مردم نسبت به اصلاح‌طلبان

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی درباره میزان احتمال پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس چنین ابراز عقیده کرد: «مشخص است که مردم از اصلاح‌طلبان و دولت، مجلس و شورای شهر راضی نیستند. این را همه می‌دانند ولی باید منتظر رای و تصمیم مردم در انتخابات ماند. البته از نظر ما اصل برگزاری انتخابات مهم‌تر از پیروزی جناح‌هاست.»

قالیباف و جلیلی در مشهد؟

حمیدرضا ترقی احتمال کاندیدشدن قالیباف و جلیل از مشهد را رد کرد.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی گفت:«من تاکنون نشانه خاصی از نامزدی قالیباف و جلیلی از شهر مشهد ندیده‌ام. اگر قرار باشد این دو از مشهد در انتخابات شرکت کنند، باید در این شهر حضور یابند و مرتب برنامه داشته باشند. من تا الان در محافل سیاسی مشهد هم چیزی درباره نامزدی این دو از مشهد چیزی نشنیده‌ام. جلیلی حضوری در مشهد ندارد اما چون مشهد زادگاه قالیباف است، وی به این شهر رفت و آمد دارد اما این رفت و آمد معمولی بوده و جلوه انتخاباتی ندارد.»

این احتمال وجود دارد که قالیباف سرلیست اصولگرایان در تهران باشد.

اعتمادملی در حال شناسایی نامزدهای اصلاح‌طلب

حزب اعتمادملی در حال بررسی و شناسایی نامزدهای اصلاح‌طلب برای حمایت از آنهاست.

اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی این حزب اظهار کرد:«در حال بررسی هستیم که در هر استان چه تعداد اصلاح‌طلب آماده ورود به انتخابات هستند و چه تعداد از این افراد عضو اعتماد ملی هستند یا مایل‌اند که اعتماد ملی از آنها حمایت کند...کمیته انتخابات حزب فعال است و در قالب شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان فعالیت می‌کند. ما در حزب ارزیابی‌های خود را انجام داده و افراد را ترغیب و تشویق می کنیم تا در انتخابات نامزد شوند، ولی در نهایت در قالب شورای عالی سیاستگذاری اقدام خواهیم کرد.»

مخالفت کارگزاران و اعتماد ملی با تصمیم شورای عالی سیاستگذاری

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تصویب طرح «سرا» تصمیم‌گیری درباره لیست‌های انتخاباتی را به بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان واگذار کرد یعنی بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان شامل اعضای احزاب اصلاح‌طلب و همه فعالان سیاسی و مدنی اصلاح‌طلب با عضویت در یک سامانه رای‌سنجی می‌توانند در گزینش نامزدهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شرکت کنند.کرباسچی مخالفت خود با این طرح را اعلام کرد و در توییتی خطاب به اعضای شورای عالی سیاستگذاری نوشت که «بگویید در مجلس یازدهم چه می‌کنید تا مردم درباره رای دادن و ندادن به شما تصمیم بگیرند. برای مردم اهمیتی ندارد که چگونه نامزد شده‌اید، مهم این است که چه می‌کنید.»

حزب اعتماد ملی نیز در مخالفت با طرح سرا، اسماعیل گرامی مقدم رئیس کمیته تعامل اعتمادملی را مامور بررسی خروج این حزب از شورای عالی سیاستگذاری کرد.

بلاتکلیفی علی مطهری

علی مطهری هنوز برای شرکت در انتخابات مجلس به جمع‌بندی نرسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا از لیست اصلاح طلبان کاندیدا می‌شود یا لیست اصولگرایان گفت: «هنوز به جمع بندی نرسیدم که اصلاً در انتخابات شرکت کنم یا نه.»

سکوت اصلاح‌طلبان در حوزه‌های بدون نامزد

موسوی لاری اعلام کرد که در حوزه‌هایی که اصلاح‌طلبان نامزد ندارند، کسی را معرفی نخواهند کرد.

نایب رئیس شورای عالی جبهه اصلاح طلبان تاکید کرد:«به دنبال کاندیدای اجاره‌ای نخواهیم رفت. در جایی که کاندیدا نداریم فردی را معرفی نمی کنیم.» عارف هم پیش از این گفته بود در انتخابات مجلس امسال دنبال ائتلاف نخواهند بود. این گزاره ها می تواند به معنای پایان همکاری اصلاح‌طلبان با معتدلین و حامیان دولت باشد.

اصولگرایانِ بدون پایداری

ائتلاف اصولگرایان با جبهه پایداری هر روز دست نیافتنی‌تر می شود.حجت‌الاسلام ناصر سقای بی ریا می گوید که جبهه پایداری در حال حاضر با سایر تشکل‌های اصولگرا تعامل دارد، ولی این تعامل و همکاری رسمی نیست.

سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه تعامل ما با دوستان اصولگرا به معنای اینکه ما عضو و جزئی از شورای ائتلاف اصولگرایان یا هر تشکل دیگری باشیم، نیست، تصریح کرد: هیچ روندی فعلا از سوی ما (جبهه پایداری) به عنوان رویکرد مجموعه اصولگرایی تأیید نشده است.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز دوم اسفند برگزار می شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود آذربایجان شرقی انتخابات مجلس اصلاح طلبان اصولگرایان ثبت نام ارائه لیست قالیباف جلیلی مطهری سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - آرزو کرمی: بعد از تصویب قانون اساسی و تأیید آن در همه پرسی سال ۱۳۵۸، تکمیل ساختار سیاسی کشور با برگزاری انتخابات و تشکیل مجلس که از ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی ایران بوده در دستور کار قرار گرفت و انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفند همان سال برگزار شد و از آن زمان تاکنون دوازده دوره آن برگزار شده است.

در برخی از این دوره‌ها انتخابات مجلس شورای اسلامی به‌دلیل عدم کسب ۲۰ درصد از مجموع آرا توسط فرد منتخب در مرحله اول، به دور دوم کشیده شده است که نمونه آن انتخابات ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در برخی از حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور بود.

یکی از این حوزه‌های که انتخابات مجلس شورای اسلامی در آن به دور دوم کشیده شد حوزه انتخابیه شهر کرمانشاه است.

استان کرمانشاه با دارا بودن ۱۴ شهرستان تابعه جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در را خود جای داده است و هشت کرسی سبز رنگ مجلس شورای اسلامی نمایندگی این جمعیت را عهده دار است. این هشت کرسی در گستره ۶ حوزه انتخاباتی این استان تقسیم شده که سهم حوزه شهرستان کرمانشاه ۳ کرسی و مابقی از هر حوزه یک کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی است.

انتخابات دور اول مجلس شورای اسلامی اسفند سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های انتخاباتی استان کرمانشاه در حالی به پایان رسید که از ۶ حوزه تکلیف پنج حوزه انتخابیه مشخص و نمایندگان منتخب مردم در این حوزه‌ها به بهارستان راه یافتند و در تنها حوزه باقی مانده یعنی حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه که شامل شهر کرمانشاه، بخش مرکزی، سر فیروزآباد، ماهیدشت و کوزران می‌شود، تنها تکلیف یک کرسی مشخص شد و رقابت برای تصاحب ۲ کرسی باقی مانده به دور دوم کشیده شد.

انتخابات دور نخست مجلس در کرمانشاه

در دور اول این انتخابات از مجموعه ۲۴۳ هزار و ۷۴۵ رأی مأخوذه محمد رشیدی با کسب حد نصاب آرا به تعداد ۶۱ هزار و ۵۸ رأی برای بار دوم به عنوان منتخب مردم شهرستان کرمانشاه مستقیماً به بهارستان راه یافت و دیگر کاندیداها به ترتیب بیشترین آرا کسب شده؛ عبدالرضا مصری با ۴۷ هزار و ۶۷۱ رأی، فضل الله رنجبر با ۳۴ هزار و ۱۳۸ رأی، جهانبخش امینی با ۳۱ هزار و ۷۸۲ رأی و ابراهیم رحیمی زنگنه با کسب ۲۹ هزار و ۹۸۶ رأی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه به دور دوم راه یافتند تا تکلیف ۲ کرسی باقی مانده از بین این چهار نفر مشخص شود.

تعیین زمان برگزاری دور دوم انتخابات بر اساس قانون بر عهده وزارت کشور است که با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک‌ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تأیید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، تعیین و اعلام می‌کند. بر این اساس با اعلام زمان برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه همزمان با حوزه‌های راه یافته به دور دوم در سراسر کشور در ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، فعالیت‌های تبلیغاتی کاندیداهای راه یافته به دور دوم کم کم ساماندهی و شکل گرفت تا با آغاز رسمی این فعالیت‌ها از ۱۳ اردیبهشت ماه مصادف با بامداد پنجشنبه هفته گذشته شکل پُر رنگ‌تری به خود بگیرد.

با گذشت چهار روز از زمان رسمی آغاز تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به دور دوم، چهره شهر کرمانشاه با آذین‌بندی به بنرها و پوسترها انتخاباتی شده و حتی با وجود بارش‌های سیل‌آسا شور و شوقی فراتر از آنچه انتظار بود فضای این حوزه انتخاباتی را در بر گرفته است.

این چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم با راه‌اندازی ستادهای انتخاباتی در معبر اصلی شهر کرمانشاه معرفی خود و برنامه‌هایشان را در معرض دید مردم قرار داده و با حضور در میان هواداران خود در ستادها و محافل انتخاباتی به‌صورت چهره به چهره برنامه‌هایشان را برای رفع مشکلات و معضلات همشهریان‌شان تشریح می‌کنند.

در کنار این فضا، تبلیغات در فضای مجازی از جمله پیام رسان‌های گروهی بر داغی تنور رقابت انتخاباتی این چهار کاندیدا افزوده و به فضای انتخاباتی را رنگ و بویی دیگر داده است تا سرانجام با پایان این رقابت و برگزاری یک انتخابات پر شور در ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، پرونده برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه بسته شود.

رصد دقیق رفتار تبلیغاتی کاندیداهای دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه

رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به آغاز تبلیغات رسمی انتخابات دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه شهرستان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با دقت همه رفتارهای تبلیغاتی چهار کاندیدای این حوزه مورد رصد قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسن مفید اظهار کرد: بر اساس قانون جدید انتخابات همه رفتارهای تبلیغاتی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی رصد می‌شود.

وی افزود: در صورت مشاهده هرگونه بی‌اخلاقی و جرمی که ناقص صلاحیت کاندیداها باشد پرونده جرم انگاری تشکیل شده و پرونده آن کاندیدا به شعبه خاص جرایم انتخاباتی استان کرمانشاه ارجاع داده می‌شود.

فرآیند رأی‌گیری در کرمانشاه الکترونیکی است

فرماندار کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه این شهرستان تنها ۲ نفر به بهارستان راه می‌یابند، گفت: تبلیغات رسمی این دوره از انتخابات از بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه دارد.

محمدرضا آمویی اظهار کرد: این تبلیغات رأس ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه مصادف با ۲۰ اردیبهشت ماه یعنی ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات پایان می‌یابد.

وی با اشاره به تعداد شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه کرمانشاه، افزود: تعداد ۶۴۵ شعبه اخذ رأی شامل ۵۴۵ شعبه شهری و ۱۰۰ شعبه روستایی برای دور دوم انتخابات در نظر گرفته شده است.

فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه این انتخابات در هشت حوزه انتخاباتی کشور به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: بر اساس ابلاغ وزارت کشور فرآیند برگزاری انتخابات در دور دوم این انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه کاملاً الکترونیکی است و شهروندان به راحتی می‌توانند رأی خود را ثبت کنند.

آمویی با اشاره به اسامی کاندیداهای راه یافته به دور دوم، خاطر نشان کرد: کد انتخاباتی برای این چهار کاندیدا به ترتیب حروف الفبا جهانبخش امینی کد ۱۱، ابراهیم رحیمی زنگنه کد ۲۲، فضل الله رنجبر کد ۳۳ و عبدالرضا مصری کد ۴۴ در نظر گرفته شده است.

وی با قدردانی از مردم متعهد و ولایتمدار کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد که در این دوره نیز شاهد مشارکت حداکثری و حضور پر شور و شعور مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

کد خبر 6097637

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • خط و نشان امنا برای قالیباف /ریاست بر مجلس به پایان می رسد؟
  • حملات چندجانبه به قالیباف، چند ساعت مانده به انتخابات دور دوم /اشتراکات حداقلی در لیست های چندگانه اصولگرایانه
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • پورمحمدی: گفتند شما بخورید و بخوابید، لیست شانا رأی می‌آورد /شنیدم ۴، ۵ نفر در دولت تصمیم نهایی را می‌گیرند /رائفی‌پور بیکار است، قالیباف زرنگ!
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها